VTJ2 Ενημερωτικό δελτίο νο.2

To “VIP-Tech-Job: Time 2 Act!” συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία!

Το “VIP-Tech-Job: Time 2 Act!” συνεχίζεται ομαλά, με τους εταίρους να έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά σε μη ψηφιακό περιβάλλον, αυτή τη φορά στην Πίζα της Ιταλίας, από τις 30 έως τις 31 Μαρτίου. Όλοι είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν τις σκέψεις και την πρόοδό τους σχετικά με τις εξελίξεις του έργου, καθώς και να έχουν έναν άμεσο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επερχόμενες δραστηριότητες, καθιστώντας δυνατή την αποσαφήνιση ζητημάτων που οι διαδικτυακές συναντήσεις δεν μπορούσαν να αποσαφηνίσουν. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη, κάνοντάς μας να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και προσμονή.

Πρόοδος των αποτελεσμάτων

Ξεκινώντας με το πρώτο αποτέλεσμα του έργου, η “εργαλειοθήκη προσβασιμότητας VIP Job Toolbox” – η οποία περιλαμβάνει εργαλεία και πόρους για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων που θέλουν να κατανοήσουν έννοιες όπως η προσβασιμότητα και η ενσωμάτωση/ένταξη στον χώρο εργασίας – εξελίσσεται ικανοποιητικά και μέρη της έχουν ήδη δοκιμαστεί με μια ομάδα ενδιαφερομένων.

Το “VIP Job Podcast” – ένα podcast 10 επεισοδίων σε όλες τις γλώσσες των εταίρων, που διερευνά ιστορίες επιτυχίας της ενσωμάτωσης νέων VIP σε διάφορους χώρους εργασίας στην Ευρώπη – έχει ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις σε όλες τις γλώσσες των εταίρων. Οι καλεσμένοι είναι άνθρωποι με πραγματικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και πολλές εμπειρίες να μοιραστούν και ανυπομονούμε να τις μοιραστούμε όλες τους επόμενους μήνες.

Τέλος, το “VIP Job Video Pack” – το οποίο αποτελείται από ένα ντοκιμαντέρ που αποσκοπεί στην παρουσίαση των εμποδίων των νέων VIP στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνει εργαλεία και προσωπικές εμπειρίες σχετικά με τη χρήση εργαλείων βιντεοσκόπησης για την αφήγηση ιστοριών – έχει ολοκληρώσει το στάδιο του σχεδιασμού του και βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Ο οδηγός βίντεο βρίσκεται υπό ανάπτυξη και συγκεντρώνει εμπειρίες και συμβουλές από (νέους) ΑμΠΟ/ VIP δημιουργούς περιεχομένου που έχουν εντρυφήσει στον κόσμο της δημιουργίας βίντεο/ταινιών για να μοιραστούν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις απόψεις τους. Το ντοκιμαντέρ θα γυριστεί κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Γρανάδα τον Ιούλιο του 2022 και η τελική έκδοση θα περιλαμβάνει επαγγελματική ηχητική περιγραφή, με στόχο να προσφέρει μια όσο το δυνατόν πιο οικουμενική εμπειρία.

Το “VIP Tech Job Fair”

Το “Vip-Job-Fair” θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου στη Γρανάδα της Ισπανίας. Έχει σχεδιαστεί ως μια μικτή κινητικότητα για νέους και διαμορφώνεται με βάση τα παραδοσιακά job fairs, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα ειδικά αιτήματα των συμμετεχόντων. Συνολικά θα συμμετέχουν 12 νέοι VIPs που θα επιλεγούν από κάθε οργανισμό-εταίρο, καθώς και μέλη του προσωπικού του έργου και φυσικά συνοδοί και βοηθοί των νέων VIPs.

Η πρόσκληση για τους συμμετέχοντες έχει ανοίξει μέχρι τις 5 Ιουνίου 2022 και μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα μας στο facebook. Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας ένα μήνυμα στο facebook (https://www.facebook.com/viptechjob) ή απευθείας μέσω email στο office@viewsinternational.eu

Πριν από την πραγματική LTTA, η ομάδα των συμμετεχόντων θα περάσει από μια διαδικτυακή φάση προετοιμασίας, όπου θα κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία του έργου και των προϊόντων του.

Η κινητικότητα αποσκοπεί στη βελτίωση και μεγιστοποίηση του μαθησιακού αντίκτυπου των νέων VIP, στην προσέγγιση των ομάδων εργασίας που θα συμμετάσχουν ως συνοδοί και στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των νέων VIP και των μελών της ομάδας για την ανάπτυξη των προβλεπόμενων αποτελεσμάτων.

Δημόσια ακρόαση της ΕΟΚΕ

Το “VIP-Tech-Job: Time 2 Act!”, τα αποτελέσματα και οι υπηρεσίες του με τη μορφή μαθησιακού υλικού και διαδραστικών πόρων παρουσιάστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Ακρόασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα την “Απασχόληση των νέων με αναπηρία”, μια εξ αποστάσεως εκδήλωση που διοργανώθηκε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Interactio στις 8 Απριλίου.

Το έργο παρουσιάστηκε σε διάφορους ενδιαφερόμενους στο πάνελ ΙΙ “Οι απόψεις των κοινωνικών εταίρων της ΕΕ και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών” από την Anca David από την Views International.

Τα αποτελέσματα της ακρόασης μπορείτε να τα αναγνώσετε στην έκθεση “Η ΕΕ πρέπει να καταργήσει τα εμπόδια στην απασχόληση για τους νέους με αναπηρία

EDULEARN22

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση των πορισμάτων και των αποτελεσμάτων του έργου, οι εταίροι συνέγραψαν ένα άρθρο με τίτλο “Recognising Possibilities Through the VIP-Tech-Job: Time 2 Act! Project Results”: Visually Impaired People, Workplace Training and the Enrichment of the Current Labour Market” (μετ. Αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες μέσω του “VIP-Tech-Job: Time 2 Act!” – Αποτελέσματα του έργου: Ατομα με προβλήματα όρασης, κατάρτιση στον χώρο εργασίας και εμπλουτισμός της σημερινής αγοράς εργασίας), το οποίο θα παρουσιαστεί στο EDULEARN22, το Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Ισπανία από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου 2022. Η παρουσίαση της εργασίας θα πραγματοποιηθεί εικονικά και θα συμπεριληφθεί επίσης στα Πρακτικά του Συνεδρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του EDULEARN22 (https://iated.org/edulearn/).

Προσεχείς ενημερωτικές δραστηριότητες

Μόλις αναπτυχθεί το μαθησιακό υλικό και οι διαδραστικοί πόροι του έργου, θα διοργανωθούν 3 τοπικές ενημερωτικές εκδηλώσεις (1 στη χώρα κάθε συμμετέχοντος οργανισμού) για την προώθηση των τελικών αποτελεσμάτων του έργου και την ενημέρωση του κοινού-στόχου σχετικά με τη χρηστικότητα των εργαλείων που αναπτύχθηκαν.

Η τελική Διακρατική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Λιέγη του Βελγίου, όπου θα γίνει ανασκόπηση της διαχείρισης ολόκληρου του έργου και θα συζητηθούν τα τελικά αποτελέσματα της διαδικασίας αξιοποίησης των προηγούμενων μηνών. Οι δυνατότητες για τη βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του “VIP-Tech-Job: Time 2 Act!” και για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ όλων των συμμετεχόντων εταίρων είναι θέματα που προγραμματίζεται να διερευνηθούν.

Σας καλωσορίζουμε να μας ακολουθήσετε στη συνέχεια αυτού του ταξιδιού και να μάθετε μαζί μας στην πορεία. Μείνετε συντονισμένοι για τα τελευταία νέα!

“VIP-Tech-Job: Time 2 Act!” είναι ένα έργο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 του προγράμματος Erasmus+. Το έργο συντονίζεται από το VIEWS International (Βέλγιο) και βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ των AFORISMA (Ιταλία), Docete Omnes (Ισπανία) και ΔΑΦΝΗ ΚΕΚ (Ελλάδα).

“VIP Tech Job: Time 2 Act!” απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης (VIPs) και στοχεύει στην υποστήριξη της ένταξης και ενσωμάτωσής τους μέσω της απασχόλησης, ενώ παράλληλα προωθεί την ενεργό πολιτειότητα και τη δια βίου μάθηση. Αναπτύσσει 3 διακριτά αποτελέσματα με τη μορφή μαθησιακού υλικού και διαδραστικών πόρων που βασίζονται στα αποτελέσματα του έργου “VIP Tech Job”, το οποίο είναι το μητρικό έργο, λαμβάνοντας υπόψη θέματα προσβασιμότητας που αφορούν άμεσα τα VIP μέσω ομάδων εστίασης, μαθησιακών δραστηριοτήτων, διεθνών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων.

Κατεβάστε το δελτίου τύπου (ανοίγει σε Google Presentations)

Leave a Comment